dinsdag 25 januari 2011

Standbeeld

De burgemeester van Hoorn huldigt de gebroeders Saunders. Leuk voor die jongens, hun fans en de mensen in Hoorn. Een mooie kans voor dit leuke stadje om positief in beeld te komen. Op de vraag of Hoorn ook een standbeeld van Ben maakt komt een goed nuchter antwoord van de burgervader. ”Daar moet je wel iets meer voor doen.”  Een verstandige en welbespraakte burgemeester. De huldiging van deze sterren is bij de gemeente Hoorn in goede handen. Ze hebben antwoord op al uw vragen.
Wat moet je eigenlijk doen om als standbeeld te eindigen? Je bent koning of koningin, een beroemde schilder, dichter of voetballer, een groot staatsheer of  legerleider. Of een  held. Helden zijn belangrijk. Helden zijn mensen die werken aan een betere wereld. Ben Saunders is geen held maar heeft net als zijn broer talent. Veel mensen vinden die huldiging dan ook onzin, zo blijkt uit deze poll. Ik ben het daar niet mee eens. Gemeenschappelijke trots is belangrijk. En, ik vind ook dat Ben in potentie een inspirerend voorbeeld voor velen is. De top is bereikbaar en hij laat dat zien.
In 2006 was er een bijzondere actie van ABN Amro Meld je held . Dat eindigde in de huldiging van lokale helden. Mensen die zonder veel ruchtbaarheid doen waarvan zij vinden dat het moet worden gedaan: zorgen voor de lokale samenleving. Ik was deze actie al helemaal vergeten. En veel van de toen gehuldigde helden zullen ook al vergeten zijn. Zo gaat dat. En misschien zijn we over tien jaar Ben Saunders ook vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten