donderdag 5 januari 2012

7 Seconds

Een paar dagen geleden las ik in de @Volkskrant dat zanger Youssou N’Dour president van Senegal wil worden. Niet de eerste die een sterrenstatus gebruikt om koning in een koninkrijk te worden. Hoop dat hij meer talenten heeft dan zijn zangtalent en meer vermogen dan alleen zijn geld.

Ik was hem uit het oog verloren terwijl hij op een bepaald moment in mijn leven toch een belangrijke rol heeft gespeeld. Onze zoon Daan is geboren op 28 februari 1993. In die periode had N’Dour zijn grote hit 7 Seconds.  Zijn liedje ging over de eerste 7 seconden in het leven van een kind.

"7 Seconds" is about the first positive 7 seconds in the life of a child just born not knowing about the problems and violence in our world.


Deze songtekst was de bron van inspiratie voor de tekst op het geboortekaartje van Daan. Het leek toen zo mooi dat iemand  zich 7 volle seconden nog niet bewust was van zijn omgeving, noch van al het goede noch van al het kwade. Dat je zo zonder zonde maar vooral ook zonder zorgen op de wereld wordt gezet. Daan wordt nu 19 jaar. Die 7 seconden liggen heel ver achter ons. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten