maandag 21 februari 2011

Missiewerk

De vorige week niet goed afgesloten. Veel open eindjes. Dus vandaag begonnen  met een veel te lange en ambitieuze actielijst. Bij een kop koffie eerst prioriteiten bepaald. Goede actie.

Over enkele weken staan de nieuwe webpagina’s van de burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden online. We maken een flinke stap voorwaarts. Kernbegrippen zijn actualiteit, dynamiek en persoonlijk profiel. Vandaag een tussenresultaat gezien in de testomgeving. Nog wel even wennen voor de webdesigners. Ze zijn enthousiast, dat wel, maar de inzichten lopen nog wel uiteen. Zij werken aan een website die tot doel heeft om de digitale dienstverlening zo goed mogelijk te ondersteunen en informatie zo goed mogelijk te ontsluiten. Dat is belangrijk. Leiden staat in de Overheidsmonitor op de 6e plaats. Communicatie wil meer.
De komende tijd leggen we de lat nog een stukje hoger. Van passief communicatiemiddel  gaan we nu stappen zetten naar de 2.0 status. Leuke projecten waar ik echt energie van krijg. Het vereist ook wel enig missiewerk en doorzettingsvermogen om die stap voorwaarts echt te kunnen maken en creatieve processen de ruimte te geven. Al nieuwsgierig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten